top of page

FÖRELÄSNINGAR

MÄNNISKOR ÄR VÄRDA DET BÄSTA

I 15 år har Jonas Helgesson rest runt i Sverige och föreläst. Med ca 1500 (!) föreläsningar på CV.t tillhör Jonas en av de mest erfarna talarna i landet. 


Jonas föreläsningar handlar om människovärde och livsglädje. Att se alla människor som unika med egna förutsättningar och olika talanger och att se på livet med positiva glasögon. 

Jonas tar upp ämnen som motivation, lycka, drivkrafter, fördomar och problemhantering på ett sätt så att alla kan relatera till det - oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte.

Jonas är van att tala till olika publiker vare sig det handlar om sjukhuspersonal, företagsledningar eller skolelever. Det som kännetecknar Jonas är hans otroliga förmåga att fånga publiken från första stund. Genom att varva stort allvar med mycket humor, och dela med sig av personliga berättelser från livet, blir hans föreläsningar en upplevelse man kommer ihåg länge.

Jonas är flexibel när det gäller innehåll och upplägg. Vill ni hellre köra en digital föreläsning så går det jättebra. Vi har bra utrustning med ljud och bild. Hör av er så hjälper vi er att göra dagen med Jonas på bästa möjliga sätt.

CITAT FRÅN JONAS 

Många frågar mig vad jag skulle göra om jag inte var CP-skadad. Då brukar jag fråga tillbaka vad de skulle göra om de var CP-skadade. Då börjar ett intressant samtal."

JONAS HELGESSON

FRAMTIDSHOPP?

Den här föreläsningen är specialinriktad till ungdomar. Vi lever i en utmanande tid med klimatkris, krig och kraftlöshet. I en undersökning så uppskattas ca 30 % av ungdomar i Sverige idag må dåligt. Det bör tas på största allvar. Hur kan vi tillsammans vända trenden från hopplöshet till hoppfullhet?

Att gilla den man är - och att göra det bästa med det man har. Det är Jonas Helgessons utgångspunkt. Han pratar om hur det var att växa upp med en cp-skada och behöva utstå förståelse och hånskratt. I en tid där psykisk ohälsa är ett samhällsproblem kan Jonas föreläsning vara med och starta ett viktigt samtal. Föreläsningen är inte tänkt att ge alla svar, snarare är det ett underlag att prata vidare om dessa frågor. 

Varför mår ungdomar dåligt - och hur kan en väg framåt se ut? 

Hur kan man skapa en hållbar självbild?

Hur bidrar vi till framtidshopp i en orolig tid?

Hur formar vi en kultur där vi respekterar varandra istället för att trycka ner varandra?

SKOL-FÖRELÄSNING

VÄGEN FRAMÅT

Nej, det finns inga snabba tips om hur vi löser alla våra problem. Men en sak är säker - vi behöver ständigt motivation. Liksom en bil behöver en motor för att ta sig någonstans behöver vi drivkrafter för att utvecklas. Vare sig det handlar om nya utmaningar på företaget, skapa en bättre utvecklingsmiljö på skolan eller hur fotbollslaget ska kunna satsa framåt utan att tappa lekfullheten. Och framför allt behöver vi alla en boost i vardagslivet - hur vi kan skapa ett mer levande och meningsfullt liv. Låt Jonas ge oss alla en riktig inspirationsinjektion! 

Hur hindrar perfektion utveckling? 

Hur kan inställningen vinna över våra

problem och svårigheter?

Varför är en bra omgivningen så viktig

när vi ska utvecklas?

Kan vi fokusera mer på det möjliga

istället för det omöjliga?

MOTIVATION FÖRELÄSNING

MOTIVATION

LIVSMOD

FÖDOMAR

LIVSGLÄDJE

OLIKHETER

"Jonas är en fantastisk föreläsare som verkligen inspirerar på djupet. Vi fick många bra tips på hur vi kan arbeta med mångfald och inkludering vilket är jätteviktigt för oss. Jag kan varmt rekommendera Jonas till alla företag som vill inspireras och utbildas inom hur de kan arbeta med mångfald, inkludering och personligt ledarskap. Tack Jonas!"

ANNA WIKLAND, SVERIGECHEF GOOGLE

I den här föreläsningen pratar Jonas om hur vi ser på människor. Hur ger vi varandra respekt och utrymme att vara sig själva. Hur skapar vi skolor, företag, organisationer som ser olikheter som något positivt. Hur förminskar vi våra fördomar innan våra fördomar förminskar oss?

Med både humor och allvar berättar Jonas om fördomar han själv möter och ger tips hur vi alla kan bli mer inkluderande och förstående mot de som inte är som oss. 

Etiketter ska man sätta på julklappar - inte på människor

Olikheter är inte ett nödvändigt ont - det är grunden för att hälsosamt samhälle

Funktionsnedsättningen är inte hela sin identitet

ETT CP-BRA LIV

MÅNGFALD FÖRELÄSNING

UTBILDNINGSDAG MED JONAS

Vill ni att Jonas ska komma och hålla en halvdag tillsammans med er? I ett sådant här upplägg utgår Jonas från antingen motivationsföreläsningen och fördomsföreläsningen. 

Jonas håller två föreläsningspass. Det finns utrymme för fika och diskussionsfrågor som man arbetar med i mindre grupper och frågestund. 

Perfekt för "teambuilding" dag och att få en bredare förståelse av ämnet. 

bottom of page